In de Posten vierden 73 medewerkers woensdag 5 juni de officiële start van hun nieuwe functie: medewerker Woonplezier.
In de Posten vierden 73 medewerkers woensdag 5 juni de officiële start van hun nieuwe functie: medewerker Woonplezier. (Foto: Ingrid Bargeman)

De Posten neemt 73 'entertainers' in dienst

Enschede - In de Posten vierden 73 medewerkers woensdag 5 juni de officiële start van hun nieuwe functie: medewerker Woonplezier. Aandacht voor het welzijn en de leefomgeving van de bewoners is de kern van hun functie. De medewerkers Woonplezier zorgen ervoor dat bewoners van de Posten en Erve Leppink vaker een plezierige en zinvolle dag beleven.

Vorig jaar werd bekend dat de overheid vanaf 2019 extra geld beschikbaar zou stellen voor het verbeteren van de kwaliteit in verpleeghuizen. In deze regio was het Livio dat als eerste met het geld aan de slag ging en op de proppen kwam met de functie 'Medewerker Mooie Dag'. Die medewerkers, die geen zorgtaken hebben, zijn inmiddels al enkele maanden bezig in verpleeghuizen in Enschede, Haaksbergen en Berkelland.

De medewerkers Woonplezier in de Posten hebben evenmin zorgtaken en brengen veel tijd door met de bewoners. Zij zijn dagelijks meerdere uren in de gemeenschappelijke huiskamers te vinden en zorgen voor persoonlijke aandacht, leuke activiteiten en een gezellige, schone leefomgeving. Ze leren de mensen goed kennen en weten waar zij hen een plezier mee doen. Samen de krant lezen, muziek luisteren of spelletjes spelen. Maar ook een wandeling in de buitenlucht is populair. Een goede aanvulling op de vele centraal georganiseerde activiteiten, clubs en ontmoetingsgroepen die de Posten rijk is.

De afgelopen maanden zijn er in alle zorgteams van de Posten extra medewerkers bijgekomen. De zorgprofessionals merken dat de extra aandacht de mensen goed doet. Manager Woonzorg Rick van Geffen: "Met de nieuwe medewerkers Woonplezier is er meer ruimte voor een lach en een traan, voor een goed gesprek en voor samen leuke dingen doen. We zien dat bewoners ook elkaar beter leren kennen en dat ze genieten van de activiteiten."

De Posten heeft vier welzijnsthema's gekozen die bijdragen aan een gezond en gelukkig leven voor de klant: groen, eten & drinken, bewegen en muziek. Samen met de activiteitenbegeleiders, de vakgroep welzijn en de bewoners gaan de medewerkers Woonplezier daarmee aan de slag.

In de nieuwe functie kwamen sinds januari 44 nieuwe medewerkers Woonplezier in dienst bij de Posten. Een uitgebreide wervingscampagne bleek niet nodig: er stroomden de afgelopen maanden voor deze functie voldoende open sollicitaties binnen. In restaurant de Brink waren zij woensdag 5 juni met collega's en bewoners bijeen voor een feestelijk startmoment.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden