Wouter van den Heuvel (19) uit Enschede is verkozen tot Mbo Uitblinker 2019 van ROC van Twente.
Wouter van den Heuvel (19) uit Enschede is verkozen tot Mbo Uitblinker 2019 van ROC van Twente. (Foto: PR)

Wouter van den Heuvel: vroeger verslaafd aan gamen, nu topper op ROC

Hengelo/Enschede - Wouter van den Heuvel (19) uit Enschede is verkozen tot Mbo Uitblinker 2019 van ROC van Twente. Bij de uitreiking zei hij: "Drie jaar geleden, zou ik hier absoluut niet durven staan. Ik was namelijk gameverslaafd."

Na een wekenlange campagne vond dinsdag 4 juni de finale plaats in Hengelo. Wouter en z'n medegenomineerden Kiki Bult uit Nijverdal en Mark Winkel uit Almelo vertelden in een pitch wie zij waren en waarom juist zij het mbo goed kunnen vertegenwoordigen. Wouter won met zijn 1e prijs op ROC van Twente een plek in de landelijke race om het mbo-ambassadeurschap. Wouter volgt de opleiding Medewerker marketing en communicatie en runt daarnaast een eigen bedrijf dat gericht is op webdesign. "Ik ga me nu volledig richten op de landelijke finale", vertelde hij, nadat de uitslag bekend was gemaakt.

Wouter begon zijn pitch met de volgende woorden: "Drie jaar geleden, zou ik hier absoluut niet durven staan. Sterker nog, drie jaar geleden zou ik nergens durven staan." Wouter was namelijk gameverslaafd. "Ik kon dagen, weken helemaal niks doen." Totdat Wouter het roer omgooide en nieuwe dingen probeerde om vervolgens het maximale eruit te halen. "Je hoeft niet per se een eigen bedrijf te hebben, ondernemerschap is juist ook een ondernemende houding hebben. En daar gaan werkgevers in de toekomst nog veel meer om vragen."

Wouter is ook voorzitter van de ROC-Businessclub om ondernemend gedrag onder de studenten te stimuleren.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden