Een voedselcoöperatie is niet meer dan een afspraak met een groepje mensen uit de buurt, om samen in te kopen bij lokale boeren.
Een voedselcoöperatie is niet meer dan een afspraak met een groepje mensen uit de buurt, om samen in te kopen bij lokale boeren.

Bijeenkomst over zelf starten van een voedselcoöperatie

Enschede - Vers en 'eerlijk' eten, van een boer uit de buurt, wie wil dat nou niet? Alleen, in je eentje is dat misschien wat gedoe. Het biedt veel voordelen om dat samen te regelen, bijvoorbeeld door een voedselcoöperatie te starten. Maar hoe doe je dat en wat komt daarbij kijken? Op woensdag 26 juni is er bij Alifa aan de Pathmossingel 200 een bijeenkomst hierover.

Een voedselcoöperatie is niet meer dan een afspraak met een groepje mensen uit de buurt, om samen in te kopen bij lokale boeren. Bijvoorbeeld groente, fruit, aardappels, zuivel, vlees, maar ook eieren, brood of bier. Bestellingen, logistiek en distributie houd je in eigen hand en regel je onderling. Dat hoeft niet ingewikkeld te zijn.

In de provincie Overijssel loopt een initiatief om meer voedselcoöperaties te starten. Zo zijn er al negen voedselcoöperaties van start gegaan, van vijf tot vijfendertig huishoudens per groep. De provincie Overijssel ondersteunt dit initiatief van de Ulebelt, het natuur- en milieucentrum uit Deventer.

De Ulebelt helpt graag meer mensen op weg. De bijeenkomst gaat over de praktische kant van het opzetten van een voedselcoöperatie: welke afspraken maak je met elkaar, hoe kun je beginnen, en wat is er eigenlijk te koop in onze regio, buiten de supermarkten om?

De bijeenkomst start om half acht en duurt tot tien uur. Graag vooraf aanmelden via voedselcoops@ulebelt.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden