De natuurgids van Landschap Overijssel neemt je mee naar de vele mooie plekjes in het waterpark.
De natuurgids van Landschap Overijssel neemt je mee naar de vele mooie plekjes in het waterpark. (Foto: Clifton Buitink)

Zomeravondwandeling door het Kristalbad

Enschede - Ontdek het woensdag 12 juni tijdens de zomeravondwandeling in het Kristalbad. De natuurgids van Landschap Overijssel neemt je mee naar de vele mooie plekjes en vertelt onderweg meer over de bijzondere functie en natuur van het Kristalbad. De wandeling start om 19.00 uur en duurt ongeveer 1,5 uur.

Weet jij wat er gebeurt met het douche- en afvalwater van Enschede? Het Kristalbad is niet zomaar een stukje natuur. Het fungeert als natuurlijke 'watermachine' en waterbuffer. Douche- en regenwater wordt hier op een natuurlijke manier gezuiverd.

Ook is het een ecologische verbindingszone en een walhalla voor amfibieën en vogels. De natuurgids vertelt je onderweg alles over het Kristalbad. Zo herbergt het gebied bijvoorbeeld de grootste beschermde salamanderpopulaties van Nederland. Via een wandelpad en twee uitkijktorens ontdek je de pracht van dit natuurgebied.

Tip: trek stevige schoenen aan en neem een verrekijker mee. Startlocatie is IJsbaan Twente. Vooraf aanmelden is niet nodig.

Kosten: 5 euro, kinderen betalen 2,50. Graag ter plekke contant voldoen. Donateurs van Landschap Overijssel mogen gratis mee op vertoon van hun pas.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden