De familie Ensink heet kinderen en hun ouders eind juni van harte welkom voor een actief en gezond dagje op hun boerderij.
De familie Ensink heet kinderen en hun ouders eind juni van harte welkom voor een actief en gezond dagje op hun boerderij. (Foto: henk eertink fotograaf)

Oogsten, koken en bootcampen op de boerderij

Enschede - Kinderen en hun ouders kunnen op 28 juni bootcampen en gezonde streekgerechten maken tussen de boerderijdieren en in het groen. Kinderen mogen de ingrediënten voor de maaltijd zelf verzamelen tijdens een rondje over de boerderij. Alles wordt bereid samen met een kok met minimale toevoegingen van suiker en zout door het gebruik van smaakvolle producten van de boerderij. Hoe het heet? Foodcamp!

Enschede - De Foodcamp vindt plaats bij veehouderij en zorgboerderij Ensink aan de Vergertsveldweg 30, in de groene driehoek tussen Enschede, Hengelo en Oldenzaal. Kok Roy Ottink van restaurant Kosie kookt samen met kinderen en ouders in en om de LekkerBoer foodtrailer. Hein Ooitink van In2Sport neemt de deelnemers mee over het erf in voor een bootcamp. Jumbo Leussink Hengelo levert aanvullende producten en organiseert een kleurplaatactie in de winkel. Kinderen kunnen kaartjes voor de Foodcamp winnen door hun favoriete eten te tekenen en kleuren. Voor meer info www.lekkerboer.nl/actie.

Na een succesvolle pilot in Zwolle en Deventer, organiseren LekkerBoer & partners dit jaar dertien Foodcamps in Overijssel en Gelderland. Kinderen en hun ouders gaan samen buiten bootcampen, oogsten en koken, op de plek waar de boer met passie teelt en het verhaal vertelt. Scholen en opvangorganisaties kunnen ook een Foodcamp aanvragen. Voor zowel scholen als BSO is hiervoor subsidie vanuit het landelijke programma Jong Leren Eten beschikbaar. Er hebben zich al scholen gemeld.

LekkerBoer Foodcamp is een initiatief van agrifood ondernemers Judith de Rijk uit Olst en Hanneke Stegeman uit Apeldoorn, beiden geboren Twentenaren. Daarbij zoeken ze samenwerking met lokale partijen. Op 27 september is er een tweede Foodcamp in Enschede, bij biologisch melkveebedrijf 'n Pol in Enschede. Op www.lekkerboer.nl/foodcamp is meer informatie te vinden. Aanmelden kan via www.lekkerboer.nl/foodcamp

LekkerBoer wil graag bijdragen aan een gezonde leefstijl door kinderen en hun ouders letterlijk in beweging te brengen, en het verhaal achter ons eten te laten beleven op de plek waar het 'gemaakt' wordt. Uit onderzoek blijkt dat ouders het belangrijk vinden dat dat hun kinderen meer kennis over voedsel en de herkomst ervan krijgen. Op de boerderij en tuinderij komen nagenoeg alle aspecten van een gezonde leefstijl samen. Alle Foodcamps worden ingevuld met lokale partners.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden