Wethouder Arjan Kampman maakte woensdag 22 mei op de Beursvloer de eerste match door de zaal binnen te fietsen op een versierde bakfiets.
Wethouder Arjan Kampman maakte woensdag 22 mei op de Beursvloer de eerste match door de zaal binnen te fietsen op een versierde bakfiets. (Foto: Johan Bruinsma)

Enschede doet goede zaken tijdens Beursvloer

Enschede - De zevende editie van Beursvloer Enschede bracht woensdag 22 mei 112,170 euro in het laatje. Dat wil zeggen: er werden 95 matches gemaakt die gezamenlijk dat bedrag vertegenwoordigden. De matches vinden plaats met gesloten beurs, maar vertegenwoordigen wel een maatschappelijke waarde. Zo helpen bedrijven en maatschappelijke organisaties in Enschede en omgeving elkaar vooruit.

Wethouder Arjan Kampman maakte de eerste match door de zaal binnen te fietsen op een versierde bakfiets. De bakfiets werd overhandigd aan Jan Kuijper, Erika Slot en Jan Sijbom van Resto VanHarte, het buurtrestaurant dat zich inzet voor een leefbare buurt. De bakfiets werd aangeboden door manager Anouschka Loche van Kinderopvang Hengelo, onderdeel van Kindernet. De Beursvloer, een initiatief van de Enschedese Uitdaging, werd dit keer gehouden in de Performance Factory.

Ook de Beursvloer zelf komt volledig tot stand door giften in natura. Van de locatie, de catering en de bedankjes, alles is een gift aan de Enschedese Uitdaging. Dit laat, gezamenlijk met de matches op de Beursvloer, zien dat bedrijven graag maatschappelijke organisaties ondersteunen. Ze dragen hun kennis, kunde en expertise graag op deze manier over.

De Enschedese Uitdaging zorgt voor samenwerking tussen maatschappelijke organisaties, burgerinitiatieven en het lokale bedrijfsleven. De Uitdaging bemiddelt in vraag en aanbod van materialen (meubels, spullen), menskracht (kennis, extra handen, creativiteit) en middelen (geld). Sinds 2013 heeft de Uitdaging in Enschede 1555 matches gemaakt met een maatschappelijke waarde van 1.772.958 euro.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden