Foto: Hans van Oosterhoudt

'Slimme ombouw' N737 gaat op 11 juni beginnen

Enschede - De provincie Overijssel houdt op maandag 27 mei een inloopavond over de werkzaamheden aan de N737, de provinciale weg tussen Enschede en Deurningen. Belangstellenden kunnen tussen 19.00 en 21.00 uur de inloopbijeenkomst bezoeken bij Frans op den Bult aan de Hengelosestraat 6 in Deurningen. Medewerkers van de provincie Overijssel en aannemer Strukton Civiel Noord en Oost bv zijn aanwezig om een toelichting te geven op de werkzaamheden, planning en omleidingen en om vragen te beantwoorden

De werkzaamheden worden gefaseerd uitgevoerd vanaf dinsdag 11 juni tot en met eind oktober 2019. Tijdens de werkzaamheden is de hoofdrijbaan afgesloten voor het verkeer. Het doorgaande verkeer wordt via borden omgeleid. Aanwonenden en bedrijven blijven zoveel mogelijk bereikbaar. De aannemer maakt hierover afspraken met de betreffende bewoners.

De N737 wordt een zogeheten 'Innovatieroute'. De weg wordt voorzien van allerlei snufjes om het rijden comfortabeler en veiliger te maken.

Zo komt er een dynamische rijstrookindeling, komt er voertuigdetectie op basis van geluidssensoren, er komt een landbouwpasseerlocatie met geluidsdetectie en er worden intelligente verkeerslichten geïnstalleerd. Wat dat allemaal betekent wordt op 27 mei verteld en is nu al te lezen op www.overijssel.nl/n737.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden