Willem Hoevers (tweede van rechts) en Agnes Schutten (tweede van links) van Kans voor een Kind met KOE-man Jos Sprakel en leerling Emma.
Willem Hoevers (tweede van rechts) en Agnes Schutten (tweede van links) van Kans voor een Kind met KOE-man Jos Sprakel en leerling Emma. (Foto: PR)

Leerlingen halen achttien mille op voor goede doel

Enschede - Tijdens de KOE 10-daagse zamelden leerlingen van de 18 scholen van Katholiek Onderwijs Enschede (KOE) eerder dit jaar geld in voor Stichting Kans voor een Kind. Woensdag 15 mei werd de uitreiking van de cheque gekoppeld aan een bijzondere gebeurtenis: een leerling van basisschool Schateiland werd op hetzelfde moment verrast door Stichting Kans voor een Kind.

Stichting Kans voor een Kind vervult wensen van kinderen die het door ziekte of een andere oorzaak niet makkelijk hebben. Woensdag werd Emma (11) in de klas 'overvallen' en ging een grote wens in vervulling. Emma heeft een chronische ziekte, waardoor ze snel moe is en moeilijk kan voortbewegen. Ze is gek op paarden. Stichting Kans voor een Kind nam Emma mee naar 'Paard zoekt baas', een opvang voor getraumatiseerde paarden in Gronau. Samen met haar zusje en ouders kreeg Emma een rondleiding. De dag werd afgesloten met een wellness-arrangement en een etentje met het hele gezin.

Nadat Emma in het bijzijn van haar klasgenootjes werd overvallen mocht Stichting Kans voor een Kind zelf een verrassing in ontvangst nemen. Uit handen van Jos Sprakel en een aantal leerlingen kreeg de stichting een cheque van bijna 18.000 euro. Willem Hoevers en Agnes Schutten van Kans voor een Kind waren onder de indruk: "Fantastisch! Met dit bedrag kunnen we heel veel wensen vervullen. Mooi om te zien dat de leerlingen zich zo hebben ingezet om andere leeftijdsgenootjes een gave dag te bezorgen", aldus een enthousiaste Hoevers.

De KOE 10-daagse werd dit jaar voor de derde keer gehouden. Tijdens elke 10-daagse staat de missie en visie van KOE centraal: leerlingen verbinden met elkaar en met de Enschedese samenleving. "We vinden het belangrijk om onze leerlingen mee te geven dat het fijn is om iets voor een ander te doen. Door onze krachten te bundelen hebben we een geweldig bedrag opgehaald voor kinderen uit Twente die het niet altijd makkelijk hebben. We zijn super trots op onze leerlingen, ouders, leerkrachten en alle andere betrokkenen", vertelt Jos Sprakel, lid van het College van Bestuur bij KOE. "We hopen dat met het ingezamelde bedrag vele wensen worden vervuld en heel veel kinderen blij worden gemaakt. Ontzettend leuk dat vandaag een van onze eigen leerlingen werd verrast."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden