De nieuwbouw bestaat uit een complex van 45 appartementen en 15 eengezinswoningen aan een groen hofje.
De nieuwbouw bestaat uit een complex van 45 appartementen en 15 eengezinswoningen aan een groen hofje.

Nieuwe Zuiderspoor krijgt vorm

Enschede - Woningcorporatie Domijn is gestart met de nieuwbouw van het Nieuwe Zuiderspoor. Het wooncomplex langs de Haaksbergerstraat wordt begin 2020 opgeleverd.

Domijn besloot in 2012 om, na een zorgvuldige afweging van verschillende scenarios, de voormalige Zuiderspoorflat te slopen en er nieuw te bouwen.

Inmiddels staat er van de oude Zuiderspoorflat niks meer overeind en wordt er hard gewerkt aan een nieuw appartementencomplex. De fundering is gelegd en de eerste verdiepingen staan er.

De nieuwbouw bestaat uit een complex van 45 appartementen en 15 eengezinswoningen aan een groen hofje. Dit zijn allemaal socialehuurwoningen.

Alle woningen van het Nieuwe Zuiderspoor worden energiezuinig gebouwd. Er is geen gasaansluiting en de woningen zijn goed geïsoleerd. Koken gebeurt elektrisch en bodemwarmte zorgt voor verwarming.

Bewoners van de voormalige Zuiderspoorflat kregen de mogelijkheid om met voorrang terug te keren naar het Nieuwe Zuiderspoor. Maar liefst 16 huurders maken hier gebruik van.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden