Wethouder Arjan Kampman: "Je hebt het recht om te zijn wie je bent, altijd en overal. In Enschede onderstrepen we dat door allerlei mooie en verrassende activiteiten."
Wethouder Arjan Kampman: "Je hebt het recht om te zijn wie je bent, altijd en overal. In Enschede onderstrepen we dat door allerlei mooie en verrassende activiteiten." (Foto: Carlo ter Ellen / TC Tubantia)

45.000 euro voor activiteiten in Regenboogstad Enschede

De gemeente Enschede is een zogeheten 'Regenboogstad', waarbij de partijen hebben afgesproken samen te werken aan het vergroten van de sociale acceptatie en veiligheid van lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen, transpersonen, mensen met een interseksuele conditie (LHBTI). Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten om ook in 2019 de lokale LHBTI-organisaties 45.000 euro subsidie te geven voor activiteiten in de stad.

Enschede - Wethouder Arjan Kampman: "Enschede is een stad rijk aan diversiteit en als college vinden we het ontzettend belangrijk dat iedereen zichzelf kan zijn en zich veilig voelt, ongeacht geslacht, geloof of seksuele oriëntatie of identiteit. Je hebt het recht om te zijn wie je bent, altijd en overal. In Enschede onderstrepen we dat door allerlei mooie en verrassende activiteiten."

Er komt 23.000 euro beschikbaar voor specifieke doelgroepen, zoals de LHBTI'ers met een beperking (Mercury Café), met een migratieachtergrond (Rainbow MeetUP), transgenders (transgendercafé), senioren (ookZOsoos) en jongeren onder de 18 jaar (JongOut). Bovendien wordt de voorlichting op scholen voortgezet. De Regenboogdagen in oktober worden ook gecontinueerd.

In 2019 zal daarnaast extra aandacht zijn voor twee thema's. Deze thema's zijn bepaald door de lokale LHBTI-organisaties. Er is 18.000 euro subsidie verleend voor de thema's onderwijs & jongeren en religie & cultuur.

Verder gaat er een financiële bijdrage van 4.000 euro naar diverse activiteiten om de zichtbaarheid van LHBTI te versterken.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden