(Foto: Mieneke Gerritsen)

Demente centrumbewoner beter af dankzij DementieNet

Enschede - De begeleiding voor mensen met dementie in het binnensingelgebied om langer thuis te kunnen blijven wonen, krijgt vanaf mei extra ondersteuning. In samenwerking met DementieNet.com wordt het DementieNetwerk versterkt.

In het DementieNet werken huisartsen, sociale wijkteams en zorgprofessionals van verschillende organisaties samen om bewoners en hun omgeving zo goed mogelijk thuis te ondersteunen.

In 2016 constateerden Liberein medewerkers Tamara van de Griendt (ergotherapeut) en Karin Koers, (begeleider ontmoetingscentrum) dat mensen met dementie vaak veel verschillende hulpverleners over de vloer krijgen. "Je hele leven én je huis wordt overgenomen. Terwijl iemand met dementie vaak niet het overzicht heeft op wie er allemaal langskomt en waarom", vertelt Tamara. "Hulpverlenende organisaties weten niet altijd van elkaar wat de ander komt doen en hebben hun werkzaamheden daarom niet altijd optimaal op elkaar afgestemd. Dat moest beter, vonden wij. Het Radboudumc startte rond die tijd met DementieNet.com. In samenwerking met hen zijn we 3 jaar geleden een pilot gestart in Glanerbrug."

Inmiddels is deze netwerksamenwerking daar een succes geworden. In het DementieNet werken zorginstellingen samen met huisartsenpraktijken, het socialewijkteam en eerstelijns behandelaren in de wijk.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden