De interactieve voorstelling van theaterduo Corrie Broks en Co gaf op een rake manier weer hoe het verpleegkundig vak zich ontwikkelt
De interactieve voorstelling van theaterduo Corrie Broks en Co gaf op een rake manier weer hoe het verpleegkundig vak zich ontwikkelt

MST eert verpleegkundigen tijdens jaarlijkse Dag van de Zorg

Enschede - Zondag was de jaarlijkse Dag van de Zorg. Die wordt wereldwijd gevierd, omdat op 12 mei de verjaardag is van Florence Nightingale, de beroemde Engelse verpleegkundige uit de negentiende eeuw. Zij stond aan de wieg van de moderne verpleegkunde en vormt nog altijd een inspiratiebron voor vakgenoten. Het MST vierde het een dag later met een symposium en allerlei bijzondere randactiviteiten.

De Verpleegkundige Adviesraad (VAR) hield een symposium met als titel 'Verplegen met lef!'. Ruim 150 verpleegkundigen en andere medewerkers bezochten het symposium. Verpleegkundig leiderschap stond hierin centraal. De interactieve voorstelling van theaterduo Corrie Broks en Co (foto) gaf op een rake manier weer hoe het verpleegkundig vak zich ontwikkelt en hoe MBO- en HBO-verpleegkundigen daarin samen kunnen optrekken en van elkaar kunnen leren.

Karin Szabo werd uitgeroepen tot Verpleegkundige van het Jaar. Zij is coördinator hartrevalidatie en heeft veel betekend in de samenwerking tussen MST en huisartsen, gemeente en Saxion Hogeschool. "Wat een eer om genomineerd te worden en om zelfs de prijs te winnen. Dit betekent echt heel veel voor me", aldus een trotse winnaar. Karin won onder meer een eigen parkeerplaats in de personeelsgarage. Dat heeft zelfs de Raad van Bestuur niet.

Lieke Hagendoorn en Linda Gerritsen wonnen de MST scriptieprijs met hun onderzoek naar de effecten van ambulancevervoer op te vroeg geboren baby's. Voor alle medewerkers was er de hele dag ook een Healthy & Happy markt, waar allerlei kraampjes stonden met leuke gadgets of interessante aanbiedingen.

Belinda van den Bovenkamp, voorzitter van de VAR, na afloop: "Het was een inspirerende dag, er heerste zo'n positieve sfeer, daar krijg je gewoon energie van! De dag heeft laten zien dat we in MST zo veel toppers onder onze verpleegkundigen hebben, dat we het symposium konden afsluiten met een voldaan gevoel: wij mogen trots zijn op ons vak en op de medewerkers van MST!"

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden