MST'er Louis Wesselink heeft onlangs de tienmiljoenste kilometer gefietst met het MST-fietsbeloningssysteem.
MST'er Louis Wesselink heeft onlangs de tienmiljoenste kilometer gefietst met het MST-fietsbeloningssysteem. (Foto: PR)

Werknemers MST sparen al fietsend 'bikies'

Enschede - MST en Bike Totaal Landewé reikten afgelopen week een prijs uit aan Louis Wesselink. Deze engineer bij het ziekenhuis heeft onlangs de tienmiljoenste kilometer gefietst met het MST-fietsbeloningssysteem.

Zo'n zes jaar geleden begon MST met 'MST op de fiets' om werknemers te verleiden met de fiets naar het werk te komen. Ruim 2000 van de 3525 medewerkers doen mee. "Met het spaarsysteem zijn we met een mooi en simpel systeem koploper in Twente wat betreft fietsende collega's", vertelt HR adviseur Gerrit van der Kolk. Voor elke gefietste kilometer - die worden gemeten met een 'tag' - verdient een medewerker 'bikies' ter waarde van 4 cent per stuk. Per dag kunnen ze zo 80 cent sparen.

De opgespaarde bikies kunnen worden besteed in een webshop. Van der Kolk: "Wij zijn trots dat we in een kleine zes jaar 10 miljoen geregistreerde km's hebben afgelegd. Dat is zo'n 250 keer de aarde rond."

Louis Wesselink was de fietser die de tienmiljoenste kilometer op z'n naam kreeg: "Ik vind het heerlijk om te fietsen naar mijn werk. Vanuit Oldenzaal fiets ik via de vliegveldroute en die is prachtig. Sinds ik fiets, merk ik dat ik veel vitaler ben."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden