Tevredenheid nadat er wéér een match is gemaakt tijdens De Beursvloer 2018. Dit jaar is De Beursvloer op woensdag 22 mei.
Tevredenheid nadat er wéér een match is gemaakt tijdens De Beursvloer 2018. Dit jaar is De Beursvloer op woensdag 22 mei. (Foto's: Johan Bruinsma)

Beursvloer in Performance Factory: noaberschap in het groot

Enschede - Voor de zevende keer wordt op woensdag 22 mei het maatschappelijke evenement De Beursvloer gehouden. Van 16 tot 19 uur zijn vertegenwoordigers van bedrijven en maatschappelijke organisaties welkom in de Performance Factory.

Deze 'noaberschapsmarkt' wordt elk jaar georganiseerd door de Enschedese Uitdaging. Iets over hebben voor elkaar staat deze dag centraal. Bedrijven (aanbod) en maatschappelijke organisaties (vraag) komen op deze dag samen en bieden kosteloos diensten, producten en faciliteiten aan elkaar aan, zodat er een 'match' ontstaat, waar vrager en aanbieder beiden voordeel van hebben.

Half miljoen euro

Vorig jaar werden er 172 deals gesloten, met een maatschappelijke waarde van ruim 126.000 euro. De Enschedese Uitdaging maakt overigen het hele jaar door van dit soort matches; vorig jaar waren dat er in totaal 378 met een maatschappelijke opbrengst van meer dan een half miljoen euro.

'Bedrijven willen vaak helpen'

Organisator Monique Beernink: "Bedrijven en maatschappelijke organisaties kunnen vaak veel meer voor elkaar betekenen dan ze in eerste instantie denken. Stichtingen en verenigingen hebben veelal te kampen met steeds minder inkomsten, minder vrijwilligers en een grotere kwetsbare doelgroep om te bedienen. Dat maakt het steeds lastiger om het goede werk dat ze doen, te kunnen blijven voortzetten. Dan is het heel veel fijn om te merken dat steeds meer bedrijven in het kader van maatschappelijk verantwoord ondernemen bereid zijn om hun kennis en expertise te delen om lastige vraagstukken mee te helpen oplossen."

Opknapklus of training

Ook relatief eenvoudige hulpvragen kunnen snel gerealiseerd worden door een betrokken bedrijf. Hulp bij een juridische kwestie voor een buurtinitiatief, een training voor coaches bij een sportvereniging, een opknapklus bij een scouting; zo maar een paar voorbeelden die men op de Beursvloer gerealiseerd zou kunnen krijgen.

Meedoen?

Bedrijven en instellingen die eens willen ervaren wat het inhoudt op De Beursvloer te staan, kunnen zich aanmelden via onderstaande link. Op de site van de Enschedese Uitdaging is uiteraard meer te lezen over De Beursvloer en over wat de Enschedese Uitdaging het hele jaar door doet.

https://enschedeseuitdaging.nl/ik-doe-mee/beursvloer

Meer berichten