Een van de 24 nieuwe huurders krijgt de sleutel van haar appartement aan de Gelderlandstraat.
Een van de 24 nieuwe huurders krijgt de sleutel van haar appartement aan de Gelderlandstraat. (Foto: PR)

Oost-Boswinkel klaar voor de toekomst

Enschede - Aan de Gelderlandstraat is dit jaar gebouwd aan het laatste appartementencomplex van woningcorporatie De Woonplaats in de wijk Oost-Boswinkel. Deze week kregen de 24 huurders de sleutel van hun nieuwe appartement. Daarmee is de wijkaanpak van De Woonplaats in Oost-Boswinkel afgerond.

Aannemer Janssen de Jong bouwde langs de Burgemeester van Veenlaan een modern appartementencomplex van 24 woningen. Alle appartementen zijn inmiddels verhuurd. De ruime appartementen beschikken over twee slaapkamers en een balkon. De appartementen vallen in de sociale huurcategorie met een netto huur rond de 680 euro per maand. Alle 24 nieuwe huurders hebben zelf keuzes gemaakt voor keuken, badkamer en toilet. Onder de nieuwe huurders zitten ook een aantal terugkeerders uit de wijk.

In Oost-Boswinkel zijn in 2014 329 woningen (voornamelijk portiekflats) gesloopt om plaats te maken voor een nieuwe wijk. In totaal zijn totaal 115 sociale huurwoningen en 92 koopwoningen teruggebouwd. Een project waarbij samenwerking en duurzaamheid perfect zijn samengekomen.

Meer berichten