De Paaskermis trekt elk jaar duizenden liefhebbers van het betere vlieg- en draaiwerk naar het Volkspark.
De Paaskermis trekt elk jaar duizenden liefhebbers van het betere vlieg- en draaiwerk naar het Volkspark. (Foto: René Wolf)

Paaskermis Enschede: tien dagen feest in Volkspark

Enschede - Meestal begint de Enschedese Paaskermis in het paasweekend, maar eens in de zoveel jaar eindigt het feestje dan.

Dat is dit jaar ook het geval. Het heeft volgens Volksparkbeheerder Marcel Naafs te maken met het feit dat Koningsdag dan te dicht op Pasen zit: "Veel exploitanten staan op Koningsdag op een kermis elders in het land. Daarom is tweede paasdag dit jaar de laatste kermisdag, zodat zij de dag erop hun boeltje kunnen pakken." Dat betekent ook dat de kermis dit jaar tien dagen duurt in plaats van negen. "De levert ons iets extra kosten op, maar voordeel is dat de kinderen na Pasen vakantie hebben en op tweede paasdag dus gezellig met hun ouders naar de spectaculaire vuurwerkshow kunnen."

De kermis begint op zaterdag 13 april en is dagelijks te bezoeken van 13 tot 23 uur. Zo'n zestig attracties komen dit jaar naar Enschede, waaronder de Sky Flyer, een zweefmolen, die de instappers naar een hoogte van liefst 45 meter brengt. Op donderdag 18 april kan iedereen voor één euro in de meeste attracties en die ochtend verwacht Naafs zo'n duizend mensen met een handicap en nog eens ruim duizend begeleiders, die dan alle ruimte krijgen om overal in te gaan. "Dat is altijd één groot feest." Dat het een Paaskermis is, zal jong en oud ervaren tijdens de paasdagen, aangezien er dan paashazen op de kermis lopen om met kinderen op de foto en in attracties te gaan.

Zie Facebook voor meer nieuws over de kermis!

Meer berichten