De gidsen van Landschap Overijssel nemen je zaterdag mee voor een wandeling van 15 kilometer.
De gidsen van Landschap Overijssel nemen je zaterdag mee voor een wandeling van 15 kilometer. (Foto: Clifton Buitink)

Uren wandelen door bossen tussen Enschede en Hengelo met gids

Enschede - Zin om Landgoed Hof Espelo en haar omgeving écht goed te verkennen? Ga mee met de Lange Wandeling op zaterdag 13 april. De gidsen van Landschap Overijssel nemen je mee voor een wandeling van 15 kilometer over landgoed Hof Espelo, langs het Sterrenbos, door de Wildernis en het Lonnekermeer. De wandeling begint om 10.00 uur en rond 14.00 uur is het rondje voltooid.

Op en rond Landgoed Hof Espelo valt veel te ontdekken. Niet alleen qua natuur, ook wat betreft de geschiedenis. Nabij Hof Espelo liggen bovendien een aantal andere interessante natuurgebieden. Ideaal om te combineren voor een lange wandeling met veel afwisseling. Samen met de gids van Landschap Overijssel ga je op pad. Onderweg vertelt hij meer over de geschiedenis, de dieren die hier leven en de bijzondere planten en bomen die je hier aantreft. Neem je eigen lunch, drinken en eventuele tussendoortjes mee, want er wordt halverwege gepicknickt.

Start en 'finish' zijn bij bezoekerscentrum het Koetshuis aan de Weerseloseweg 259. Vooraf aanmelden is niet nodig. Bijdrage voor de activiteit is 5 euro per volwassene en 2,50 per kind. Donateurs van Landschap Overijssel mogen gratis mee op vertoon van hun ledenpas. Vergeet je niet je pas mee te nemen?

Meer berichten