Op dit moment kun je meedoen aan zo'n zestig activiteiten op het gebied van cultuur, creatieve vaardigheden en sport en spel.
Op dit moment kun je meedoen aan zo'n zestig activiteiten op het gebied van cultuur, creatieve vaardigheden en sport en spel. (Foto: PR)

Stichting 55+ houdt oudere Enschedeërs al 35 jaar jong

Enschede - Met zestig activiteiten per week en ruim 2.200 deelnemers is er heel veel te doen bij Stichting 55+. Op zaterdag 13 april houdt de stichting van 10.00 tot 14.00 uur haar open dag in 't Pluspunt aan het Schuttersveld 17. Geïnteresseerden kunnen dan alles te weten komen over de activiteiten en cursussen, meedoen met diverse workshops en de werkstukken bewonderen die de cursisten hebben gemaakt.

In februari 1984, nu 35 jaar geleden, is de Stichting 55+ opgericht door de heren Hamel en Jaspers. Huidig bestuurslid Judith Cohen vertelt: "In het begin was er nog geen eigen plek. Veel activiteiten vonden plaats in De Roef. Gebridged werd er in het Hervormd Rusthuis en gezwommen bij de Zwem-in op de Kiepe. De presentaties waren onder meer in de schouwburg. Later werd er een onderkomen gedeeld in de Kortenaerstraat. Al snel moest de stichting hieruit vertrekken, omdat de Hogeschool Enschede (nu Saxion) daar ging bouwen. Met subsidie van de gemeente werd verhuisd naar de Fabrieksschool aan de Noorderhagen en daarna kwamen we terecht in het oude Polaroidkantoor. In 2014 ging de stichting naar het huidige onderkomen op het Schuttersveld."

In de eerste jaren waren er al redelijk veel activiteiten, vertelt Cohen. "Zo waren er al drie cursussen Engelse taal op drie niveaus. In de loop der jaren is het aantal activiteiten alleen maar meer geworden. Op dit moment kun je meedoen aan zo'n zestig activiteiten op het gebied van cultuur, creatieve vaardigheden, sport en spel en werken met de computer."

Cultuur: taalcursussen (Spaans, Frans, Engels), inleiding in klassieke muziek, orkest, muziekgroep, dameskoor, kunstbeschouwing, filosofie, reflecties op moderne leven etc.

Creatieve vaardigheden: handwerken, naaien, video, fotografie, keramiek, metaalbewerking, schilderen, tekenen etc.

Sport en spel: yoga, tai chi, pilates, koersbal, bridgen, biljarten, jeu de boules, buikdansen, sacred dance, etc.

Verder zijn er regelmatig excursies naar interessante plaatsen in de omgeving, ééndaagse treinreizen, wandel- en fietstochten en presentaties over allerlei onderwerpen.

Meer berichten