Enschedese fietst voor Flying Doctors rond de Kilimanjaro

Foto: PR

Enschede - Tachtig personen vertrekken in oktober vanuit Nederland naar Tanzania om daar 400 kilometer rond de Kilimanjaro, de hoogste berg van Afrika, te gaan fietsen. Eén van de deelnemers is de Enschedese Hanny Toebes.

Hanny over haar tocht: "2018 is voor mij een jaar geweest van persoonlijke groei en ontwikkeling. Naast de herontdekking van mijn passie voor fietsen, realiseerde ik mij dat ik mijn persoonlijke doel graag wil verbinden aan een breder belang. De Africa Classic biedt mij de mogelijkheid deze geweldige verbinding te maken. Ik ga een bijzondere fietstocht maken om geld op te halen voor het goede doel. In Nederland is het zó gewoon dat we voor onze dagelijkse medische zorg direct toegang hebben tot allerlei voorzieningen. Als moeder van drie kinderen ben ik maar wat blij in het welvarende Nederland te wonen. In Afrika is goede medische zorg alles behalve vanzelfsprekend. Vanuit Nederland richt AMREF Flying Doctors de aandacht vooral op de groep jonge Afrikaanse vrouwen. Voor hen is de drempel naar goede gezondheidszorg vaak extra hoog. Daarbij speelt hun achtergestelde positie een belangrijke rol."

Hanny gaat dit najaar in zes dagen 400 kilometer mountainbiken, inclusief 4.000 hoogtemeters in 6 dagen. Onderweg worden een aantal projecten van Flying Doctors bezocht. "Dit lijkt mij echt een geweldige ervaring, om ter plaatse direct te mogen zien hoe Flying Doctors haar werk uitvoert."

"De reis- en verblijfkosten betaal ik uiteraard zelf, maar om het goede doel te ondersteunen is er per deelnemer minimaal 5.000 euro sponsorgeld nodig. Meer dan de helft van dit bedrag heb ik reeds bijeen. Mochten lezers van Huis aan Huis mij willen sponsoren, ga dan naar: https://africaclassic.nl/deelnemers/hannytoebes."

Meer berichten