Basisschool de Esch plaatst zich voor NK Geobattle

Hengelo - Hoe pakken we klimaatverandering aan? Wat doen we met energievraagstukken en wat worden de nieuwe innovaties binnen de waterproblematiek? Vraagstukken waar groep achtleerlingen van verschillende basisscholen gister mee te kampen kregen tijdens de eerste wedstrijddag van de regionale Geobattle.
Vanuit de regio kwam een groepje van vier afgevaardigden van elke basisschool bijeen op het Twickelcollege in Hengelo. Zij streden hier, naast vele prijzen, om een finaleplek voor de landelijke Geobattle en de uiteindelijke titel ‘Aardrijkskunde kampioen van Nederland’.
In de Geobattle gaan de leerlingen de strijd aan om hun aardrijkskundige kennis te testen, dit wordt gedaan door middel van spannende battles en een creatieve ontwerpwedstrijd. De Geobattle is zo een educatieve, creatieve en leuke competitie waarbij samenwerken en analyseren centraal staan.
Basisschool de Esch uit Borne nam gisteren de eerste prijs in ontvangst, hiermee plaatsten zij zich voor de landelijke finale op 25 mei. De tweede plek was voor de Don Bosco uit Hengelo en de derde plek mocht in ontvangst genomen worden door basisschool Stedeke. De organisatie spreekt van een geslaagde middag en genoot van het enthousiasme van de leerlingen en begeleiding. De tweede wedstrijddag, die wederom gehouden zal worden op het Twickelcollege, zal plaatsvinden op 13 december.

Door: Sebastiaan Vaca

Meer berichten