Aïsha Scholtens, Eva van Vliet en Tassnim el Badoui (vlnr) van College Zuid zijn dolblij met hun diploma van het honoursprogramma.
Aïsha Scholtens, Eva van Vliet en Tassnim el Badoui (vlnr) van College Zuid zijn dolblij met hun diploma van het honoursprogramma. (Foto: PR)

Afstudeerhoedjes op knappe koppen vwo

Enschede - Drie leerlingen van College Zuid en drie leerlingen van Kottenpark hebben het honoursprogramma (hp) van de UT gevolgd. Donderdag kregen Tassnim el Badoui, Aïsha Scholtens, Eva van Vliet (College Zuid), Antonia Besselink, Nick Muntendam en Lars van Maanen (Kottenpark) hun diploma.

Het anderhalf jaar durende Pre-U Honoursprogramma biedt getalenteerde leerlingen uit 5/6 vwo extra uitdaging. In totaal behaalden 38 leerlingen uit de wijde regio donderdag hun diploma. Het was voor de tweede keer dat excellente leerlingen zo'n diploma uitgereikt kregen.

Pre-U-directeur Pieter Boerman: "Het programma blijkt een groot succes. Middelbareschooldocenten, die naast het lesgeven op een school voor één dag in de week bij Pre-U werken, worden hierbij ondersteund door UT-studenten."

Een van de docenten: "Het doel is om een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van leerlingen die in de intellectuele bovenlaag van de toekomstige samenleving deel zullen nemen. In een wereld die onvoorstelbaar snel verandert, zullen zij te maken krijgen met nog onbekende problemen, waarvoor nog onbekende oplossingen gevonden zullen worden, waarbij gebruik gemaakt zal worden van nog onbekende methoden."

Meer berichten