Foto: archief

Leerlingen basisscholen maken Enschede beetje groener

Enschede - De basisscholen in Enschede doen dit jaar weer enthousiast mee met Nationale Boomfeestdag op woensdag 13 maart. Tijdens boomfeestdag wordt extra aandacht besteed aan hoe bomen bijdragen aan een gezonde leefomgeving, aldus een gemeentewoordvoerder. "Bomen zorgen voor zuurstof en voor koelte op warme dagen en bomen in de wijk zorgen er voor dat mensen zich lichamelijk én geestelijk gezonder voelen."

In Enschede gaan scholen aan het werk op woensdag 13 en donderdag 14 maart. Leerlingen van acht Enschedese basisscholen zullen de stadsdeelbeheerders van de diverse stadsdelen assisteren bij het poten van boompjes en struiken.

Zo zullen 22 kinderen van groep 6/7 van de Freinetschool om half elf hemelbomen en sierkersen planten in de buurt van de school en een dag later zullen twintig kinderen van de Prinseschool aan de Pathmossingel rode treurbeuken planten. Deze bomen komen in de plaats van twee door zwammen aangetaste catalpa's, die vanwege de ingescheurde takken een veiligheidsrisico vormen voor de omgeving

Meer berichten