De Kinderraad van obs Park Stokhorst heeft het voor elkaar gekregen dat er een kunstgrasveld is aangelegd op het schoolplein. Maandag was de opening.
De Kinderraad van obs Park Stokhorst heeft het voor elkaar gekregen dat er een kunstgrasveld is aangelegd op het schoolplein. Maandag was de opening. (Foto's: PR)

Kinderen obs Park Stokhorst zorgen voor kunstgrasveld voor buurt

Enschede - De Kinderraad van obs Park Stokhorst heeft het voor elkaar gekregen dat er een prachtig kunstgrasveld is aangelegd op het schoolplein. De hele wijk kan hier gebruik van maken. Kinderen kunnen er vanaf nu voetballen, hockeyen, korfballen, handballen, volleyballen en nog veel meer!

Een trotse leerkacht Nancy Robers vertelt: "Wij hadden altijd een stukje op het plein om te voetballen. Maar ideaal was het niet met de betonnen stoeptegels, een gootje, een put en een vervelende hoek in het veld, waardoor het veld geen rechthoek was. Kinderen konden er niet voluit spelen."
De kinderen hebben in de wijk handtekeningen verzameld, de gemeente gebeld en aangeschreven en een formele aanvraag ingediend. Uiteindelijk kwam er een plan, waarbij drie partijen samen konden zorgen voor een mooi resultaat.

Robers: "De school zorgde voor het muurtje, de gemeente voor het stuk grond en de wijkraad bekostigde het kunstgrasveld uit het wijkbudget."

Maandag was de feestelijke opening. De mensen uit de wijk, de kinderen en de leerkrachten van obs Park Stokhorst waren hierbij aanwezig. De Kinderraad heeft het veld officieel geopend. "Al met al een hele prestatie van de Kinderraad, waar wij natuurlijk supertrots op zijn!", lacht Nancy Robers.

Meer berichten