Foto's: Andrea Loot

'Iedereen verdient zichzelf te zijn'

Enschede - Al enkele jaren geeft de Enschedese imagostylist Simone Tiehatten (S-Kwadraat) jonge meiden en jongens de kans zichzelf te zijn dankzij het project GewoonIK. Dit doet ze op verschillende scholen in de regio, maar niet elke school wil hiermee naar buiten treden. De Alfonsusschool wil dat wel. Afgelopen donderdag was de afsluiting van het project op deze school.

Op de Alfonsusschool begon Tiehatten eind 2016 met GewoonIK en de schoolleiding ziet er nog altijd de meerwaarde van in. Tiehatten: "Ik zie dagelijks dat jonge meiden en jongens niet de kans krijgen zichzelf te zijn, uit angst te worden afgewezen. Met GewoonIK houd ik pubers een spiegel voor. Daarin laat ik hen zien hoe mooi ze zijn en dat ze zichzelf verdienen te zijn."

Het project GewoonIK is bestemd voor kinderen van groep 8, de brugklas en de tweede klas van het voortgezet onderwijs. De deelnemers krijgen workshops, waarin ze leren naar zichzelf en naar anderen te kijken. Dat gebeurt aan de hand van onderwerpen als schoonheid, presentatie, zelfvertrouwen en complimenten geven. Het traject wordt afgesloten met een fotoshoot door een professionele fotograaf.

Info: meidenvangewoonik.nl

Meer berichten