Wethouder Jeroen Diepemaat bij de start van de bouw van het Janninkkwartier.
Wethouder Jeroen Diepemaat bij de start van de bouw van het Janninkkwartier. (Foto: Christian van der Meij)

Borden markeren start bouw Janninkkwartier Enschede

Enschede - De voorbereidingen voor de realisatie van het Janninkkwartier zijn gestart. Sinds afgelopen vrijdag is de ontwikkeling van voor iedereen zichtbaar: twee grote bouwborden markeren de start van de werkzaamheden. Volgens wethouder Jeroen Diepemaat voegt het Janninkkwartier een nieuw segment toe aan de Enschedese woningmarkt.

Het Janninkkwartier is gelegen tussen Zuiderval, Cromhoffsbleekweg en Getfertsingel. De hier ooit gevestigde bedrijfspanden zijn allemaal gesloopt ten faveure van een nieuwe, levendige buurt dichtbij het centrum. De openbare ruimte wordt gevormd door zeven woongebieden. De woningen in deze gebieden vormen relatief smalle woonstraten, met elkaar verbonden door grotere publieke ruimtes in de vorm van pleinen, tuinen of parken. Langs de Zuiderval krijgen de woningen een stedelijke wand met een maximale bebouwingshoogte van 15 meter en een minimale vrije begane grondhoogte van 3,5 meter.

Het Janninkkwartier biedt Enschede in de toekomst 70 koopwoningen, 52 kavels en 28 vrije sector huurwoningen. Deze maand beginnen de saneringswerkzaamheden. Naar verwachting start de kaveluitgifte dit voorjaar en de verkoop van de eerste woningen in de zomer. Info: www.janninkkwartier.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden