De Flexers van Present, met in het midden Frits, nadat ze hun klus erop hebben zitten. Foto: Chantal van der Burgt 
De Flexers van Present, met in het midden Frits, nadat ze hun klus erop hebben zitten. Foto: Chantal van der Burgt  (Foto: Chantal van der Burgt )

'Dat dit gezin vanwege geldgebrek op de grond moest slapen, trof mij'

Stichting Present bestaat dit jaar 12,5 jaar in Enschede. Daar besteden we dit jaar aandacht aan in een speciale serie. Iedere maand wordt een groep vrijwilligers in het zonnetje gezet en vertelt één van de vrijwilligers waarom hij of zij dit werk doet. Door Leonie Verloop

Enschede - Present organiseert vrijwilligerswerk in groepsverband, waarbij groepen in één dag(deel) een stadsgenoot een nieuwe start of een bijzondere dag schenken. De aftrap van de serie Jubileumprojecten is voor de Flexgroep: een groep enthousiaste vaste vrijwilligers van Present. Zij voeren iedere maand verschillende projecten uit, passend in hun agenda en bij hun talent onder het motto 'doorgeven wat je zelf hebt ontvangen'. Vrijwilligers geven hun beschikbare tijd, talent, inzet en liefde door aan een kwetsbare stadsgenoot.

Op deze zaterdag in januari zijn de Flexers van Present aan de slag bij Carla*, een alleenstaande moeder. Ze is uit een moeilijke situatie gevlucht en heeft met hulp en begeleiding van het Leger des Heils sinds kort een woning in Enschede gekregen. Haar hulpverlener heeft geholpen met verhuizen, maar Carla heeft geen middelen of vrienden en familieleden die haar kunnen helpen met schilderen en uitpakken. Omdat de slaapkamers nog niet ingericht zijn, slapen Carla en haar jonge kinderen momenteel op een matras op de grond in de woonkamer. De vrijwilligers uit de Flexgroep van Present helpen haar vandaag verder door haar woning te behangen en te sausen.

Vrijwilliger Frits: 'Ik ben nu ruim drie jaar betrokken bij Present Enschede, zowel in de flexgroep (de groep vaste vrijwilligers) als als projectbegeleider. Ik doe graag vrijwillig iets voor mensen in moeilijke omstandigheden, vooral op het gebied van woon- en leefomstandigheden. Present geeft daarin voor mij de juiste kaders aan. Bij dit project trof het mij dat dit gezin vanwege geldgebrek op matrassen op de grond moest slapen. Dat greep mij wel aan. Ik vind het normaal dat voor kinderen, zelfs al voordat ze zijn geboren, een slaapkamer gezellig wordt ingericht. Het is fijn dat je in zo'n situatie als groep het verschil kunt maken."

*De naam Carla is in verband met de privacy gefingeerd

 

Meer berichten