Liviobestuurder Gideon Alewijnse met de eerste lichting Medewerkers Mooie Dag.
Liviobestuurder Gideon Alewijnse met de eerste lichting Medewerkers Mooie Dag.

Livio verwelkomt eerste Medewerkers Mooie Dag

Berkelland/Enschede/Haaksbergen - Livio's eerste Medewerkers Mooie Dag zijn vrijdag 1 februari begonnen aan hun waardevolle werk. Meer dan dertig mannen en vrouwen zijn de eersten van in totaal honderd mensen die gaan zorgen voor meer welbevinden en leefplezier bij de cliënten van Livio. "Samen de krant lezen, een stukje wandelen, spelletjes spelen, muziek luisteren of 'gewoon' een praatje maken."

Er komen dit jaar honderden extra medewerkers bij in de verpleeghuiszorg in de regio. De extra handen aan het bed moeten de kwaliteit van de zorg een stevige impuls geven. De grootste werkgevers Livio, Carintreggeland en ZorgAccent creëren samen 238 nieuwe voltijdbanen. De drie organisaties krijgen er ruim 30 miljoen bij. Livio kan aanspraak maken op 8,7 miljoen.

600 sollicitanten

Met meer dan 600 sollicitanten bleek er bij Livio veel belangstelling voor deze nieuwe functie gericht op het welzijn van cliënten. De laatste gesprekken zullen in de komende periode worden afgerond. In totaal zullen er meer dan honderd enthousiaste werknemers starten in deze nieuwe baan ter aanvulling van de zorgteams in woonzorgcentra, verpleeghuizen en de kleinschalige woonvormen.

Samen lezen of wandelen

Samen met de huidige medewerkers, mantelzorgers en vrijwilligers levert de Medewerker Mooie Dag een bijdrage aan een waardevolle dag voor de cliënten. Persoonlijke aandacht voor het individu, dat is waar het bij deze nieuwe functie om draait. Ieder mens heeft eigen interesses, behoeften en wensen. Invulling geven aan deze persoonlijke voorkeuren zal een positieve invloed hebben op het welbevinden, en dus het leefplezier van cliënten. Denk aan samen de krant lezen, een stukje wandelen, spelletjes spelen of 'gewoon' een praatje maken.

Achtergrond

In 2016 besloten Hugo Borst en Carin Gaemers om samen ten strijde te trekken om de zorg voor kwetsbare ouderen in verpleeghuizen te verbeteren.

Dit leidde in 2017 tot het Kwaliteitskader Verpleeghuiszorg. De hoofddoelstelling van dit kader is er voor te zorgen dat er voldoende tijd, aandacht en goede zorg is voor alle verpleeghuiscliënten. Per 1 januari 2019 is dit kwaliteitsbudget beschikbaar gekomen.

In samenwerking met medewerkers, cliëntenraden en de ondernemingsraad heeft Livio besloten om deze gelden te besteden aan onder meer de nieuwe functie Medewerker Mooie Dag.

Meer berichten