De Regenboogkinderen hadden natuurlijk geen enkele moeite om op het podium te komen!
De Regenboogkinderen hadden natuurlijk geen enkele moeite om op het podium te komen! (Foto: PR)

Bewegende jeugd Regenboog in prijzen bij onderwijsverkiezing

Enschede - De Regenboog uit Enschede heeft de Onderwijsprijs Overijssel gewonnen in de categorie Basisonderwijs met het project 'Kom in Beweging'. Donderdag 31 januari reikte gedeputeerde Monique van Haaf de tweejaarlijkse Onderwijsprijs Overijssel uit in het provinciehuis. Het Vechtdal College uit Hardenberg is de winnaar geworden in de categorie Voortgezet Onderwijs.

De leerlingen van de Regenboog gaan elke dag tussen de middag één uur sporten. Daarbij wordt samengewerkt met de gemeente en verschillende sportverenigingen, zodat kinderen kennis kunnen maken met allerlei sporten. Ondersteuning wordt geboden door een vakleerkracht en studenten. De leerkrachten hebben dan weer echt een uur pauze. De jury is enthousiast: "Hiermee steekt de school echt zijn nek uit. Iedereen is immers een uur per dag langer bezig op school, het is geen kleinigheid. De hele school ademt bewegin. En het gaat de school niet alleen om het bewegen zelf. De ervaring leert dat kinderen die veel in beweging zijn, zich gedurende de dag beter kunnen concentreren en meer energie hebben."

Beide winnaars ontvingen een trofee, de bronzen olifant. Zij vertegenwoordigen de provincie op 27 maart bij de finale van de Nationale Onderwijsprijs in Leiden. De publieksprijs voor de beste presentatie gaat naar OBS Stedeke uit Diepenheim en De Stedelijke Mavo uit Enschede.

Initiatiefnemer van de Nationale Onderwijsprijs is het Instituut voor Nationale Onderwijs Promotie (INOP). De tweejaarlijkse prijs is in 1993 ingesteld om de creatieve kanten van het Nederlands onderwijs voor het voetlicht te brengen. In alle provincies wordt een provinciale onderwijsprijs uitgereikt. De uitslagen zijn te vinden op www.onderwijsprijs.nl

Meer berichten