Vanaf links: Leonie Verloop (coördinator Present) en Jan Joosten (voorzitter Present Enschede) met Jan Pol en Aniek Fikken van Ecare.
Vanaf links: Leonie Verloop (coördinator Present) en Jan Joosten (voorzitter Present Enschede) met Jan Pol en Aniek Fikken van Ecare. (Foto: )

Ecare en Present slaan handen inéén voor kwetsbare Enschedeërs

Enschede - Software-ontwikkelaar Ecare gaat zich actief inzetten voor de Enschedese samenleving. Ecare gaat een meerjarig partnerschap aan met Stichting Present Enschede. Present faciliteert maatschappelijk verantwoord ondernemen, waarbij groepen collega's een dag gaan klussen of een activiteit doen bij mensen die hulp nodig hebben.

Ecare is gevestigd op het Kennispark in Enschede en er zijn circa 60 professionals werkzaam. Hun klantenkring bestaat onder andere uit Buurtzorg, Amstelring, Thebe, Zuidzorg, Sensire en Zorgaccent. "Wij ontwikkelen slimme software die betere en betaalbare zorgverlening ondersteunt en eenvoudig maakt. Naast ontwikkelen van software begeleiden we zorgorganisaties bij de veranderingen die nodig zijn om dit te bereiken", aldus directeur Jan Pol.

"Aandacht voor de mens vinden wij heel belangrijk. Daarom gaan wij twee keer per jaar met nieuwe medewerkers een dag naar een klant toe om iets leuks voor en met hun cliënten te doen. De laatste keer was dat koken voor een groep van zo'n twaalf bewoners. Dit is niet alleen een welkome afleiding voor de bewoners zelf, maar zo zien nieuwe medewerkers ook waar onze software aan bijdraagt en voor wie we het eigenlijk doen. Dit initiatief willen we graag verder uitbreiden en vandaar dat we Stichting Present hebben gevraagd dit voor ons te faciliteren. Stichting Present slaat een brug tussen mensen die iets te bieden hebben en mensen die daarmee geholpen kunnen worden", aldus Aniek Fikken, manager operations bij Ecare.

Stichting Present bestaat ruim 12 jaar in Enschede en organiseert hulp in groepsverband bij kwetsbare mensen in Enschede, die door armoede, ziekte of eenzaamheid in een moeilijke situatie verkeren. Door een woning op te knappen of een tuin op te ruimen helpt de stichting Enschedeërs aan een nieuwe start. Hierin werkt zij samen met hulpverleners die bij deze situaties zijn betrokken. Mensen komen uit hun isolement doordat hun huis er weer netjes uitziet en durven de buren weer uit te nodigen. Present zet jaarlijks zo'n 800 vrijwilligers in, zodat er in ruim 160 situaties een groot verschil kan worden gemaakt.

"We zijn blij dat Ecare zich wil verbinden aan Present. Daarmee laat het bedrijf zien dat het hart heeft voor Enschede en verder kijkt dan alleen de cijfers. En omdat je als groep op een heel andere manier bezig bent, leer je elkaar ook van een andere kant kennen", aldus coördinator Leonie Verloop van Present.

Meer berichten