Foto: Reza Jalilpour

Enschedese gezinnen even uit de sleur

Enschede - Een bus vol Enschedese gezinnen vertrok op de zaterdag voor Kerstmis naar de Winter Efteling om samen te genieten van een sprookjesachtige dag. Op uitnodiging van Stichting Het Vergeten Kind vertrok de bus naar Kaatsheuvel. Wethouder Arjan Kampman sloot zich bij de door Stichting Leergeld Enschede geselecteerde gezinnen aan.

Daniëlle Poortier, coördinator van de Stichting Leergeld Enschede: "Een dagje uit is niet voor ieder gezin vanzelfsprekend, zeker niet naar één van de meest bekende attractieparken van Nederland, waar een kaartje 36 euro kost. De uitnodiging om rondom de feestdagen een geheel verzorgd dagje uit te mogen ontvangen, werd door de gezinnen dan ook zeer enthousiast en dankbaar ontvangen."

Stichting Leergeld Enschede richt zich op gezinnen met kinderen tussen de 4 en 18 jaar, die een laag inkomen hebben en voor wie de kosten van school en buitenschoolse activiteiten nauwelijks op te brengen zijn. Om in aanmerking te komen voor de diensten van Stichting Leergeld Enschede wordt de grens van 120 procent van het bijstandsinkomen gehanteerd. Meer info over de mogelijkheden en het doen van aanvragen: www.leergeld.nl/enschede

Foto's: Reza Jalilpour en Hans Verleur

Meer berichten