Medewerkers van Dirk van den Broek fleuren de tuin op bij de Twentse Zorgcentra tijdens NLdoet 20 maart 2018. Foto: Marion Nijhuis
Medewerkers van Dirk van den Broek fleuren de tuin op bij de Twentse Zorgcentra tijdens NLdoet 20 maart 2018. Foto: Marion Nijhuis (Foto: Marion Nijhuis)

Enschedese Uitdaging daagt mensen uit mee te doen aan NLdoet 2019

Enschede - Het Oranje Fonds houdt op vrijdag 15 maart en zaterdag 16 maart 2019 weer de grootste vrijwilligersactie van Nederland, NLdoet. Zo'n 2500 projecten zijn hiervoor al weer aangemeld, ook in Enschede en omgeving stromen de projecten al weer binnen.

Deze twee gezellige dagen staan in het teken van het stimuleren van vrijwillige inzet. Gemeenten, politici, bedrijven, scholen, gezinnen, vriendenclubjes en ook leden van het Koninklijk Huis worden uitgedaagd om de handen uit de mouwen te steken om van betekenis te zijn voor de samenleving.

Wilt u helpen bij het opknappen van een jeu-de-boulesveld? Of helpt u mee om een beachveld aan te kleden? Of een high tea te organiseren voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel? Voor stichtingen, verenigingen en zorginstellingen is dit de uitgelezen kans om een grote klus te klaren, uw organisatie te promoten en nieuwe vrijwilligers te werven. Voor bedrijven is het een mooie manier om samen met een team van medewerkers een klus op te pakken en zo invulling te geven aan maatschappelijk betrokken ondernemerschap. Meedoen is eenvoudig. Meld uw klus vóór 31 januari 2019 aan of geef uw team op via de website:www.nldoet.nl

Het Oranje Fonds stelt wederom een bijdrage van maximaal 400 euro beschikbaar voor de NLdoet-klussen van 2019. Wees er snel bij om als maatschappelijke organisatie een aanvraag in te dienen, want op = op. De Enschedese Uitdaging helpt u graag bij het vinden van een geschikte partij voor uw klus, neem daarvoor contact op via info@enschedeseuitdaging.nl.

De Uitdaging verbindt in het hele land bedrijven en maatschappelijke organisaties en bemiddelt tussen vraag en aanbod. Ook Enschede kent een 'lokaal bemiddelingsbureau' dat maatschappelijk betrokken ondernemers uitdaagt menskracht, materialen en middelen in te zetten voor de inwoners van de stad en de omgeving.

De Enschedese Uitdaging is er voor die bedrijven, die op een sociale manier invulling willen geven aan maatschappelijk verantwoord ondernemen. Deelname is dé manier betrokken te zijn of te raken bij de Enschedese samenleving.

Meer berichten