Rob Schouten is per 1 januari 2019 de nieuwe voorzitter van de Raad van Toezicht van het ROC van Twente. Foto: Roel Pieper
Rob Schouten is per 1 januari 2019 de nieuwe voorzitter van de Raad van Toezicht van het ROC van Twente. Foto: Roel Pieper

Rob Schouten vervangt Wilma van Ingen als toezichthouder ROC van Twente

Enschede/Hengelo - Rob Schouten is per 1 januari 2019 de nieuwe voorzitter van de Raad van Toezicht van het ROC van Twente. Hij was al lid van de raad sinds 2016. Rob Schouten volgt Wilma van Ingen op, die in verband met het aanvaarden van een nieuwe functie als directeur-bestuurder van woningcorporatie Domijn per 31 december vertrekt.

Deze nieuwe functie van Van Ingen kan leiden tot belangenverstrengeling en wordt daarom gezien als onverenigbaar met de functie van voorzitter van de Raad van Toezicht. Wilma van Ingen vervulde sinds 2013 de functie van voorzitter.

"Daarbij heeft zij op constructieve en voortvarende wijze toezicht gehouden op het bestuur en daarmee op het onderwijs aan ruim 19.000 studenten, zoals dat gegeven wordt door ruim 2.000 medewerkers", aldus een woordvoerder van het opleidingsinstituut.

Rob Schouten is sinds 2010 ondernemer, adviseur (Timoro Investments BV) en consultant (NieuwBeeldBV). Daarvoor was hij bestuurder van een uitvoerings- en adviesbedrijf. Verder is Rob Schouten actief op een flink aantal vlakken in en voor de regio Twente.

Meer berichten