Wethouder Arjan Kampman (rechts) opent de expositie samen met Theo van der Meer. Foto's: Danielle Poorthuis
Wethouder Arjan Kampman (rechts) opent de expositie samen met Theo van der Meer. Foto's: Danielle Poorthuis

Resultaat van twee jaar gezelligheid hangt nu in Roombeek

Enschede - Afgelopen vrijdagmiddag was de opening van de expositie van Schilderscafé Stroinkslanden in Prismare. Hier is nog tot eind februari het werk te zien van de 15 deelnemers van het schilderscafé.

Els Nijenhuis (61) is een van de initiatoren van de club. Zij hoopt dat velen het werk aan de Roomweg komen bekijken én ze wil iedereen die ook een hobbyclubje wil oprichten een hart onder de riem steken. "De oprichting van ons clubje nu twee jaar geleden is mogelijk gemaakt door bijdragen van onder meer Jij maakt de Buurt en Stichting SVEN (Samen Versterken van Enschede). Anderen die iets van de grond willen tillen, moeten echt even bij de gemeente langs. Er is meer mogelijk dat menigeen denkt. Het Schilderscafé Stroinkslanden heeft de deelnemers heel veel gebracht. We leven er elke vrijdagmiddag naar toe."

In 2014 kwam Els in Stroinkslanden wonen. Haar fysio adviseerde haar om op yoga te gaan. "Dit bleek te duur voor mij. Ik hoorde toen van de yogalerares bij het Stroinkshuis dat er een speciale regeling was voor mensen met een laag inkomen. Ik vond dat prachtig en ben erbij gegaan, maar ik wilde ook graag wat terug doen. Zo kwam ik terecht bij het repaircafé en via Jenny Schonewille bij de Werkgroep Wijkbudgetten Stroinkslanden. Enige tijd later heb ik het Naaicafé Stroinkslanden opgericht. Allemaal gezellig. Ik was onder de mensen en ik kon wat terug doen voor de maatschappij. In 2016 werd ik gevraagd door de opbouwwerkster om iemand te helpen een Schilderscafé op te zetten."

De aanvraag voor een bijdrage in de huurkosten werd door de Werkgroep Wijkbudgetten Stroinkslanden goedgekeurd. "Na een rondvraag tijdens de open dag in het Stroinkshuis hadden we snel genoeg deelnemers. Docent Theo van der Meer was direct enthousiast. We kunnen nu voor 2 euro per keer elke vrijdag in de mooie ruimte van het Stroinkshuis gezellig schilderen. De nadruk in onze club ligt op gezelligheid, contacten en delen van onze hobby. Geweldig toch?"

Van het in Prismare tentoongestelde werk is een deel te koop. De helft van de opbrengst van een van Els Nijenhuis' eerste werken stelt ze beschikbaar voor de opstartkosten voor een nieuw op te richten club in de wijk. "Of dat nu een kaart-, gezelligheids- of creatieve club is, dat maakt me niet uit. Ik wil iedereen stimuleren om actief te blijven. Dus ga niet achter de geraniums zitten, er is samen nog veel leuks te doen!" Info:

www.stroinkslanden.nl

Meer berichten