Ouderen digitaal bijgespijkerd door studenten Saxion

Enschede - Vijftien Enschedese vrouwen en zes mannen 'met een afstand tot de digitale wereld' werden maandag 26 november bijgespijkerd door studenten van Saxion. Damessociëteit SONG had deze middag georganiseerd met informaticadocenten van de school.

Namens SONG is Els Nijenhuis na afloop erg enthousiast. "Het idee erachter was om oudere mensen nog voor de vaak eenzame feestdagen uit hun digitale isolement te halen. Dat is zeker gelukt." Een aantal studenten heeft de deelnemers die middag in twee uurtjes antwoord gegeven op specifieke vragen, zoals hoe gebruik ik Whatsapp en hoe verstuur ik foto's en filmpjes vanaf mijn tablet of smartphone? Ook het gebruik van e-mail, veilig internetbankieren en werken met DigiD kwamen aan bod.

Bij Saxion waren na afloop alleen maar tevreden gezichten te zien. "Ook de studenten vonden het leuk om te doen. Een aantal gaf aan dat zij ook iets hadden opgestoken van deze middag. Voor het geval de studenten geen antwoord konden geven op een vraag, stonden docenten stand-by. Achteraf bleek dat hun hulp geen enkele keer nodig was. Met andere woorden: die jongelui wisten zelf heel veel", lacht Nijenhuis.

Els Nijenhuis zelf werd ook adequaat geholpen. "Mijn smartphone zit helemaal vol met foto's van mijn kleinkind. Ik wilde weten hoe ik die het beste kon opslaan. Nu sla ik ze op in GoogleDrive. In de cloud dus. Was eigenlijk heel simpel."

De middag krijgt ongetwijfeld volgend jaar een vervolg. Meer weten daarover? Stuur een mail naar Els Nijenhuis: elsnijenhuis57@gmail.com

Meer berichten