Babette Mols van Kadera (links) en Els Koldewijn van Vrouwenclub Dunya met de cheque. Foto: Audry Hoemakers
Babette Mols van Kadera (links) en Els Koldewijn van Vrouwenclub Dunya met de cheque. Foto: Audry Hoemakers

'Vrouwelijke fouten' zorgen ervoor dat kinderen ouders kunnen blijven zien

Enschede - Vrouwenclub Dunya uit Enschede - onderdeel van het wereldwijde Soroptimistennetwerk – heeft vrijdag 2 november een cheque uitgereikt van 2.000 euro aan de stichting Kadera.

Babette Mols, casemanager van Kadera, kreeg de cheque uitgereikt uit handen van clubvoorzitter Els Koldewijn en maakte meteen bekend waar ze het geld aan gaan besteden: het bekostigen van het vervoer zodat kinderen hun beide ouders kunnen zien.

Per fout betaald
In maart van dit jaar organiseerde Dunya een groot dictee op het Stedelijk Lyceum Kottenpark. Hier deden 45 deelnemers uit het hele land aan mee. De dicteetekst, die oud-stadsdichter en theatermaakster Regine Hilhorst scheef over het actuele onderwerp #MeToo, was pittig, maar goed te doen. Desondanks werden er 1.268 fouten gemaakt en dat liet de kassa rinkelen; want er werd per fout betaald.

Reiskosten
Kadera is enorm blij met het bedrag en gaat het geld gebruiken voor vervoer. De kinderen wonen vaak bij één ouder; soms op de opvanglocatie en soms blijven ze thuis wonen. Kadera vindt het belangrijk dat de kinderen contact houden met beide ouders, maar de vervoerskosten zijn vaak een punt, omdat de andere ouder nogal eens op afstand woont. De 2.000 euro wordt ingezet om de reis te bekostigen, zodat de ouders en de kinderen elkaar kunnen blijven zien.

Dunya
De Soroptimistenclub Dunya uit Enschede is een club van vakvrouwen die zich inzetten om de positie van vrouwen en meisjes te verbeteren. Elk jaar organiseren ze een activiteit waarbij ze geld ophalen voor een goed doel. De afgelopen twee jaar hebben de vrouwen zich ingezet voor de stichting Kadera. Soroptimistenclub Dunya uit Enschede is onderdeel van het internationale Soroptimistennetwerk dat een zetel heeft in de Verenigde Naties. Dunya is de 100ste club in Nederland en bestaat uit 19 enthousiaste vrouwelijke professionals, werkzaam in verschillende branches. Zie www.soroptimist.nl en www.facebook.com/SIClubEnschedeDunya

Kadera
Kadera streeft naar een wereld zonder huiselijk geweld. De organisatie vangt vrouwen, mannen en hun kinderen op, geeft begeleiding bij mensen thuis en verzorgt voorlichting en trainingen. Zie kadera.nl

Meer berichten