De krakeend komt in de wintermaanden voor in het natuurgebied Kristalbad. Foto: Jacob van der Weele
De krakeend komt in de wintermaanden voor in het natuurgebied Kristalbad. Foto: Jacob van der Weele ( )

Met gids op zoek naar wintervogels in Kristalbad

Enschede -Welke vogels komen graag in de winter naar het Kristalbad? Ontdek het tijdens de excursie 'Wintervogels in Kristalbad' op vrijdag 9 november om 14 uur. Het Kristalbad tussen Hengelo en Enschede is populair bij vogels. Maar welke vogels kun je juist nu spotten? De twee uur durende wandeling wordt georganiseerd door Landschap Overijssel.

Het Kristalbad is een bijzonder stukje natuur in de omgeving van Enschede. Het is niet alleen een plek waar overtallig regenwater, douchewater, afwaswater wordt opgevangen en gefilterd, het is ook een geliefde plek bij vogels. In de winter spot je hier heel veel verschillende soorten, zoals de fuut, tafeleend, dodaars, knobbelzwaan en ijsvogel. Tijdens deze boeiende excursie proberen de gidsen deze soorten te vinden. Neem je verrekijker mee en trek stevige laarzen aan.

De excursie 'Wintervogels in Kristalbad' begint om 14.00 en duurt ongeveer twee uur. Vooraf aanmelden is niet nodig. Startlocatie is de parkeerplaats bij IJsbaan Twente aan het Colosseum 90.

Deelname kost 3 euro, kinderen betalen de helft. Graag vooraf contant voldoen. De excursie is gratis voor donateurs van Landschap Overijssel.

Meer berichten