Foto: Rene Oudshoorn

Mantelzorgers kunnen gratis dineren

door Huis aan Huis

Resto VanHarte biedt ondersteuning

Een speciaal mantelzorgdiner. Dat wordt dinsdag 6 november gehouden in wijkcentrum De Roef aan de Pastoor Geertmanstraat. De organisatie is in handen van sociaal buurtrestaurant Resto VanHarte. Met dit mantelzorgdiner wil Resto VanHarte mantelzorgers een leuk avondje uit bieden en hen in staat stellen om andere mantelzorgers uit de buurt te ontmoeten. "Bent u mantelzorger en wilt u andere mantelzorgers leren kennen? Schuif dan gezellig aan'', zegt Martine Zwarteveen.

Enschede - Het mantelzorgdiner is in het bijzonder geschikt voor mantelzorgers van 60 jaar en ouder, want voor hen is het diner gratis. En dat konden er wel eens veel zijn, want het totale aantal mantelzorgers in Nederland is groot, laat Martine Zwarteveen weten. "Eén op de drie Nederlanders gaf in 2016 mantelzorg'', klinkt het stellig.

Liefst driekwart miljoen mantelzorgers geven zowel langdurig als intensief hulp, volgens de bron van Resto VanHarte, website Mezzo.

Belasting

"Bijna één op de tien van deze mantelzorgers voelt zich zwaar belast'', stelt Martine Zwarteveen. "Met de mantelzorgdiners wil Resto VanHarte mensen die zorgen voor een ander steun bieden.'' Het contact met mede mantelzorgers werkt in ieders voordeel, zo heeft de ervaring inmiddels geleerd. "In het Resto komen zij in contact met andere mantelzorgers en met lokale hulporganisaties. Hier krijgen ze inzicht in lokale voorzieningen zodat zij in de toekomst hun werk (nog) beter kunnen doen.''

Reserveren

Mantelzorgers van 60 jaar en ouder kunnen gratis aanschuiven voor het diner. Overige gasten betalen 7 euro voor het driegangendiner. De inloop begint om 17.30 uur. Het diner start om 18.00 uur.

Graag van tevoren reserveren via www.restovanharte.nl of bel 0900 900 3030 tussen 9 en 12 uur. Meer informatie via Martine Zwarteveen: m.zwarteveen@restovanharte.nl of 0624236438.

Meer berichten