Foto:

Sieraden in het zonnetje tijdens 'Beleef het Sieraad'

Enschede - Juweliers en goudsmeden in het centrum van Enschede hebben hun krachten gebundeld. Het sieraad wordt in het zonnetje gezet op zaterdag 3 november tijdens 'Beleef het Sieraad'. 'Een dag vol aandacht en passie voor het vak!', zo meldt Leonie Wissink van Juwelier Wissink aan De Heurne.

Er worden verschillende demonstraties gegeven en ook is er bijvoorbeeld de mogelijkheid om sieraden te laten beoordelen door een taxateur. "Kom langs en laat je verrassen!'', zegt Leonie.

Meer dan tweehonderd Nederlandse juweliers, goudsmeden en uurwerkmakers doen mee aan de jaarlijkse open dag van de goud- en zilverbranche die voor de vierde keer wordt gehouden. Bij 'Beleef het Sieraad' stellen ze hun winkels en ateliers open voor het publiek. Sieraden en horloges staan in de spotlights.

In Enschede wordt net als afgelopen jaar een route langs de juweliers en goudsmeden in het centrum uitgezet. De deelnemende bedrijven zijn: Galerie Beeld en Aambeeld, Juwelier Wissink, Juwelier Koelink, UNI10 Edelsmid, Juwelier Gruyters en Galerie Nouverture.

Alle facetten van het ambacht worden tijdens de open dag Beleef Het Sieraad getoond door de deelnemende bedrijven uit de sieraden- en horlogebranche. Ook kunnen bezoekers terecht met vragen als: wat bepaalt de kwaliteit van diamant, is dit horloge echt of namaak, hoe worden goud en zilver omgetoverd tot een sieraad? De juweliers, goudsmeden en uurwerkmakers geven deskundig antwoord.

Zie www.beleefhetsieraad.nl.

Meer berichten