Foto: Frank Bruins        

Linda Ludwig begint Mantelzorgcafé in Helmerhoek

Enschede - Bezoekers van een mantelzorgcafé kunnen als mantelzorger hun ervaringen delen. Ze kunnen ervaringen uitwisselen en zich gesteund voelen door anderen die min of meer hetzelfde meemaken. In de Helmerhoek is het percentage mantelzorgers erg hoog. Dit was voor wijkbewoonster Linda Ludwig mede aanleiding om deze maand met een mantelzorgcafé te beginnen. Donderdag 18 oktober gaat Linda van start in wijkcentrum De Helmer. Door: Paul Snellink

De mantelzorger wordt de mogelijkheid geboden even op adem te komen en de zorgen even opzij te zetten onder het genot van een gratis kop koffie of thee. Ook een wijkbewoner die geen mantelzorger meer is, maar er toch over wil praten, is van harte welkom. De leeftijd maakt daarbij niet uit.

Elke derde donderdag van de maand van 10.00 tot 12.00 uur is er een Mantelzorgcafé in het wijkcentrum aan de Runenberghoek 12, op de eerste etage (ook met de lift te bereiken). Vooraf aanmelden is niet nodig. Je kunt spontaan naar binnen lopen.

Bij een mantelzorgcafé zijn begeleiders aanwezig, die een mantelzorger een bepaalde weg kunnen wijzen. Op verzoek kan een psycholoog of een thuiszorgmedewerker of professional uit de dagbesteding voorlichting geven. Het belangrijkste is echter het delen van ervaringen. Vragen? Bel Linda Ludwig via tel. 06-36501372.

                                                                                                        

Meer berichten