Zestigplussers gingen een middagje 'gamenastieken' met een tweeledig doel.
Zestigplussers gingen een middagje 'gamenastieken' met een tweeledig doel.

'Gamenastieken' in strijd tegen eenzaamheid en stramme botten

Enschede - Een collectief van drie organisaties bezorgde 32 ouderen uit Enschede en Almelo een gezellige middag met een bijzondere activiteit. Het gaat om de Enschedese Uitdaging, Beweeg & Zo en De Klup Twente uit Almelo.

In het kader van De Nationale Ouderendag en de Week tegen Eenzaamheid gingen tijdens deze middag, die plaatsvond bij het Fun-ie-Fit Centrum bij De Klup Twente in Almelo, zestigplussers 'gamenastieken' en daarna genieten van een driegangenlunch.

Dit initiatief vond dit jaar voor het eerst plaats en werd georganiseerd om ouderen kennis te laten maken met een vernieuwende vorm van vertier die eenzaamheid tegengaat en tegelijkertijd ouderen aanzet om spelenderwijs via interactieve games meer te bewegen.

Eén van de deelnemers vooraf: "Ik heb niets met gamen!". Hij probeerde uiteindelijk toch een potje te tennissen, vond het erg leuk en won zelfs. Zijn reactie naderhand: "Dit is toch wel heel leuk!".

De Enschedese Uitdaging legt als lokaal bemiddelingsbureau verbindingen tussen maatschappelijke organisaties en het lokale bedrijfsleven. Zo heeft onder meer de Jumbo in Almelo de boodschappen voor de lunch verzorgd en Zorgorganisatie Zekere Basis uit Enschede heeft haar personenbus ingezet voor het vervoer die dag. 

Meer berichten