Exaltio vindt dat er op de campus meer kan gebeuren om ervoor te zorgen dat LHBT+'ers zich er thuis voelen.
Exaltio vindt dat er op de campus meer kan gebeuren om ervoor te zorgen dat LHBT+'ers zich er thuis voelen.

Rainbow Janny op de bres voor UT-student

Enschede - Jongeren- en studentenvereniging Exaltio en Rainbow Janny slaan de handen ineen op Coming Out Day. Samen zullen ze zichtbaar zijn op de campus van de UT om zo te laten zien dat je op de universiteit mag zijn wie je bent. Tijdens de lunch zal er een optreden plaatsvinden op het O&O-plein en is er de mogelijkheid om op de foto te gaan met Rainbow Janny.

Exaltio, dé jongeren- en studentenvereniging voor LHBT+'ers, vindt dat er op de campus meer kan gebeuren om ervoor te zorgen dat LHBT+'ers zich er thuis voelen: "Hogeschool Saxion had vorig jaar bijvoorbeeld één van hun gebouwen verlicht in de regenboogkleuren. Op de universiteit zie je dat soort dingen veel minder", aldus secretaris Vera Korblet. "Dat is jammer, want alleen al het uithangen van de regenboogvlag kan ervoor zorgen dat een LHBT+'er zich welkom voelt, helemaal als die persoon nog in de kast zit."

Met het inroepen van de hulp van Rainbow Janny, een typetje van entertainer Jerry Kroezen, maakt Exaltio een ludiek statement. Op 11 oktober is Rainbow Janny van 12 tot 14 uur op de campus.

Exaltio houdt om de week een borrel in Café Stonewall, waarbij jongeren op een laagdrempelige manier kennis kunnen maken met gelijkgestemden.

Meer berichten