Ex-verslaafde Ahmet doorbreekt taboe op verslaving met boek Taboe


Ex-verslaafde Ahmet doorbreekt taboe op verslaving met boek Taboe

Enschede - Tien jaar geleden kwam Ahmet Türkmen bij Tactus in Enschede binnen als verslaafde cliënt. Hij was totaal berooid, zijn situatie leek uitzichtloos. Na een lange en moeizame weg lukte het hem clean te worden en zijn leven weer op te pakken. Nu heeft hij een boek uitgebracht: Taboe. Het boek gaat over zijn verslaving. Hoe hij deze tegen de verwachtingen in overwon, maar ook waarom verslaving zo'n taboe is binnen met name de Turkse gemeenschap.

Jarenlang hield een verslaving Ahmet Türkmen in zijn greep. Tot hij letterlijk alleen op straat stond; zijn enige bezittingen in twee vuilniszakken. Zijn gevecht tegen de verslaving leek uitzichtloos. De ondoordachte, misplaatste opmerkingen van mensen, die niet weten wat het is om verslaafd te zijn, maakten het nog pijnlijker. Daarbij merkte hij dat de mensen die het wél goed met hem voor hadden, vaak een vertekend beeld hadden van een verslaving.

Ahmet volgde enige tijd na zijn behandeling bij Tactus een leergang tot ervaringsdeskundige bij Saxion in Enschede en werkte daarna jarenlang bij Tactus. Hij hoorde bij de eerste lichting die bij Tactus aan de slag ging in die rol. Inmiddels heeft de organisatie vele ervaringsdeskundigen in dienst, die een zeer waardevolle bijdrage leveren aan de zorg die Tactus wil geven aan mensen met een verslaving en hun naasten.

Ahmet reist - naast zijn werk - inmiddels al jaren door het land met zijn verhaal. Hij probeert mensen die in dezelfde situatie zitten als hij ooit zat, hoop te geven aan de hand van het motto 'Durf te dromen!'

Het boek is te koop via Uitgeverij Lucht: https://uitgeverijlucht.nl/boek/taboe-verslaving-binnen-turkse-gemeenschap/ ISBN: 9789492798213

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden