Wie weet er meer van vernieling kunstwerken Zuiderspoor?

Foto:

Enschede - Een kunstwerk-in-aanleg aan de Buurserstraat is afgelopen weekend ernstig beschadigd door vandalen. De Stichting Historische Socie¨teit Enschede-Lonneker, werkgroep Spoorrails Stroinkslanden, heeft aangifte gedaan en vraagt getuigen of mensen die de 'handtekeningen' herkennen zich te melden.

Namens de genoemde werkgroep vertelt Albert Platvoet over de werken: "Kunstenares Sonna Krom is momenteel bezig met twee grote, samenhangende schlderwerken, die verwijzen naar het vroegere Zuiderspoor, aan de Buurserstraat bij de doorgang naar de Kokkelmanlanden. Dit project is geïnitieerd door de initiatiefgroep van de Stichting Historische Socie¨teit Enschede-Lonneker. Er is een overweldigende positieve belangstelling vanuit de bevolking voor de werkzaamheden."

Die belangstelling was er helaas ook bij een of meer vandalen. Platvoet: "Tot onze grote ontsteltenis is het kunstwerk afgelopen weekend ernstig beschadigd door bekrassing en inbranding van letters."

Er is bij de politie aangifte gedaan van deze vernieling. Wie de letters herkent, wordt verzocht contact op te nemen met de politie.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden