Wendy Wessels: "De prijs was totaal onvoorzien, ik werd er helemaal verlegen van."
Wendy Wessels: "De prijs was totaal onvoorzien, ik werd er helemaal verlegen van."

Wendy Wessels is de stille kracht die opvalt bij DeBroekriem

Enschede/Hengelo - DeBroekriem is een organisatie voor werkzoekenden. Samen met een groep vrijwilligers organiseren ze netwerkbijeenkomsten en sollicitatieworkshops voor inwoners uit de regio. Eén van de initiatiefnemers is Wendy Wessels (42). De Enschedese is zelf momenteel werkloos en zet zich als vrijwilliger in en organiseert als eventmanager bijeenkomsten voor DeBroekriem. Deze maand is Wendy bij een landelijk congres uitgeroepen tot 'beste eventmanager'.

"De prijs was totaal onvoorzien, ik werd er helemaal verlegen van. Ik vind het bijzonder en waardeer het dat mijn vrijwilligerswerk is opgemerkt", aldus Wendy. Als eventmanager heeft ze de afgelopen periode diverse workshops en netwerkbijeenkomst georganiseerd voor haar medewerkzoekenden. "Vorige maand verzorgde ik een netwerkwandeling en een gave LinkedIn-training met een bomvolle zaal. Hierbij werden veel bruikbare tips en ontwikkelingen gedeeld."
"Ik ben in een burn-out geraakt en na re-integratie bleek er geen passende vaste functie meer te zijn binnen de organisatie waar ik werkte. Zelf leek het me ook gezonder en beter om een andere richting op te gaan. Ik denk eraan me te laten omscholen, maar dat is dus best een hele puzzel." Wendy Wessels zoekt nu een baan als tekstschrijver of als projectleider in de communicatie.

"Om op te vallen bij werkgevers is inzet gevraagd en moet je je goed kunnen inleven in de behoefte van de organisatie waar je solliciteert." Opvallen, dat is wat Wendy doet met haar vrijwilligerswerk. Ondanks dat ze bij de prijsuitreiking 'een stille kracht' werd genoemd, is ze erg actief door artikelen te schrijven en bijvoorbeeld zichtbaar te zijn op LinkedIn.

DeBroekriem is een landelijke vrijwilligersorganisatie. Met een groep van ruim 250 mensen organiseren ze op diverse plekken in het land netwerkbijeenkomsten en sollicitatietrainingen. Sinds een jaar organiseert Stichting DeBroekriem netwerkbijeenkomsten voor werkzoekenden in Hengelo. "Ik ben blij dat we als gemeente samenwerken met dit burgerinitiatief", aldus de Hengelose wethouder Mariska ten Heuw. Wendy Wessels: "We zijn continu op zoek naar nieuwe vrijwilligers, aangezien we stoppen als we een baan hebben gevonden. Ik geef binnenkort ook graag het stokje door aan iemand die mijn rol wil overnemen", aldus Wendy.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden