De veganistische demonstranten van Cube of Truth stonden zondag voor het eerst in de binnenstad van Enschede.
De veganistische demonstranten van Cube of Truth stonden zondag voor het eerst in de binnenstad van Enschede.

'Er zijn zoveel alternatieven beschikbaar voor het eten van vlees'

Enschede - De demonstranten van Cube of Truth stonden zondag voor het eerst in de binnenstad van Enschede. Deze statische en vreedzame demonstratie is onderdeel van Anonymous for the Voiceless, een organisatie die zich inzet voor dierenrechten.

Inmiddels worden er in 763 steden over de hele wereld Cubes gehouden. In de Cube of Truth ('Kubus van de Waarheid') zijn beelden te zien uit de vlees-, zuivel- en eierindustrie. Beelden die normaliter weg gehouden worden bij de consument. Anonymous for the Voiceless laat omstanders, door middel van deze beelden en informatieve gesprekken, nadenken over de keuzes die zij dagelijks maken. "Tegenwoordig zijn er zoveel alternatieven beschikbaar, dat het fokken, uitbuiten en vroegtijdig doden van dieren voor consumptie overbodig is geworden", aldus Anneke van der Sluis namens Cube of Truth.

Mensen die de overstap willen maken naar een veganistische leefstijl, maar nog wat hulp kunnen gebruiken bij het bereiden van lekker en plantaardig eten, kunnen zich aanmelden bij de VeganChallenge. Deze challenge is 1 oktober van start gegaan (aanmelden kan deze week nog), biedt volledige support en is gratis. Meer informatie is te vinden op cubeoftruth.com en veganchallenge.nl. De Cube of Truth zal vanaf nu eens per maand in Enschede te vinden zijn. 

Meer berichten