De methodiek is gebaseerd op het activeren van mensen door middel van sport en het benutten van de kracht van de vereniging.
De methodiek is gebaseerd op het activeren van mensen door middel van sport en het benutten van de kracht van de vereniging.

Even niet kwetsbaar, maar juist beresterk

Enschede - Het allereerste Regionale Life Goals Festival vond vrijdag 28 september in Enschede plaats. Op het sportpark aan de Ekersdijk was er volop te beleven. Bossabal, grafitti, voetbal, tennis, handbal, korfbal; zomaar een greep uit de fun- en beweegmogelijkheden waaraan zo'n 100 deelnemers hebben meegedaan. Het betroffen mensen uit 'kwetsbare doelgroepen', statushouders, dak- en thuislozen en mensen met afstand tot de arbeidsmarkt.

"Geweldig om hen zo enthousiast bezig te zien met alle activiteiten", aldus Jasper Agelink van Sportaal. "Aan de diversiteit van deelnemers is te zien dat er wordt samengewerkt met verschillende partners."

De methodiek van Life Goals is gebaseerd op het activeren van mensen uit 'kwetsbare doelgroepen' door middel van sport en het benutten van de kracht van de sportvereniging. In Enschede zijn er nu wekelijks 22 beweeggroepen bestaande uit meer dan 300 deelnemers afkomstig van de kwetsbare doelgroepen 55+,

Meer informatie of aanmelden? Je kunt contact opnemen met Jasper Agelink via j.agelink@sportaal.nl of tel. 06 – 144 283 65

Meer berichten