Joost Posthuma: "Er ligt helaas steeds meer zwerfafval in Enschede." Foto: Taina Monteiro - TC Tubantia
Joost Posthuma: "Er ligt helaas steeds meer zwerfafval in Enschede." Foto: Taina Monteiro - TC Tubantia

Enschedeërs binden samen strijd aan tegen zwerfvuil

Enschede - Pure Energie en FC Twente slaan de handen ineen tijdens Keep it Clean Day 2018. Op vrijdag 21 september roept de 'groenste energieleverancier van Nederland' iedereen op om mee te helpen met zwerfafval verzamelen. Er is een route uitgezet, waarbij ook spelers van Jong FC Twente de handen uit de mouwen zullen steken.

"Er ligt helaas steeds meer zwerfafval in Enschede", vertelt Joost Posthuma van Pure Energie. "Om te bepalen waar we het meeste zwerfafval kunnen opruimen, werken we samen met de Gemeente Enschede en Twente Milieu. Zij weten als geen ander waar de afvalproblematiek het grootst is. Samen hebben we een route uitgestippeld van ongeveer vijf kilometer. Deze volgen we op 21 september om zo samen het aanwezige zwerfafval op te ruimen. Door mee te doen aan de Keep it Clean Day ben je behalve heel duurzaam ook nog eens heel sportief bezig. Een echte win-winsituatie dus!", aldus de oud-profwielrenner.

Pure Energie heeft voor alle deelnemers genoeg vuilniszakken, grijpers, hesjes en handschoenen. Loop jij mee tegen zwerfafval in Enschede? Meld je aan via het gelijknamige Facebookevenement. Er wordt gelopen vanaf 14.00 uur. Startpunt is de hoofdingang van De Grolsch Veste.

Meer berichten