Website gelanceerd voor studenten

ENSCHEDE - Afgelopen maandag heeft Enschede Promotie onder de noemer ‘Studying in Enschede is King’ de website www.studyinenschede.com gelanceerd. Een website waar studenten alles kunnen vinden over studeren in Enschede.

Uit het onderzoek dat I&O Research in opdracht van Enschede Promotie heeft uitgevoerd onder studenten, bleek dat er veel behoefte (89%) was aan één centraal platform waar studenten informatie kunnen vinden over studeren, wonen, werken én uitgaan in Enschede. De resultaten uit de onderzoeken onder studenten én overleggen met studenten en kennisinstellingen hebben geleid tot de huidige opzet van www.studyinenschede.com. Het platform is zowel in het Nederlands als Engels beschikbaar.

Vrijetijdsaanbod 
De stad Enschede heeft als strategisch doel om talent aan te trekken en vast te houden. De groep van ruim 30.000 studenten in Enschede is daarom een belangrijke en waardevolle groep bewoners van de stad en omgeving. Hoe aantrekkelijker de student het evenementen- en vrijetijdsaanbod vindt, hoe langer men in Enschede zou willen blijven wonen bleek uit het onderzoek. “In Enschede hebben we een groot en aantrekkelijk evenementenaanbod, maar uit het onderzoek blijkt dat de student hier nog te weinig kennis van heeft. Waar veel evenementen een groot publiek aanspreken én bereiken, zie je dat de studenten op een andere manier benaderd willen worden. Naar aanleiding van de resultaten uit het onderzoek zijn we aan de slag gegaan met de eerste acties”, aldus Bjorn de Voer, Senior Marketeer bij Enschede Promotie.

Meer berichten