Foto: Henk ter Horst

N18 nacht dicht vanwege maaien

Enschede - De nieuwe N18 tussen Enschede en Groenlo gaat in de nacht van vrijdag 14 september op zaterdag 15 september dicht tussen acht uur 's avonds en acht uur 's morgens. Aannemer Noaber18 doet dit om de bermen te kunnen maaien.

Aannemer Noaber18 was niet alleen verantwoordelijk voor de aanleg van de N18, maar is dat ook voor het onderhoud de komende 25 jaar. Noaber18 mag zelf bepalen of de weg wordt afgesloten voor onderhoud. Maar daar zitten wél grenzen aan. Woordvoerder Thijs Scheres van Rijkswaterstaat vertelt dat een boetesysteem er voor moet zorgen dat ze zo efficiënt mogelijk werken: "Ze mogen de weg niet ongelimiteerd afsluiten. Als ze hem te vaak afsluiten, krijgen ze een boete." Het idee van efficiënt werken is dat de weggebruikers per saldo minder hinder zullen ondervinden als gevolg van onderhoudwerkzaamheden.

Van maandag 17 tot vrijdag 21 september vinden er nachtelijke asfalteringswerkzaamheden plaats aan de N18 bij Lichtenvoorde en tussen Lichtenvoorde en Varsseveld. In verband met deze werkzaamheden is de N18 tussen Lichtenvoorde en Varsseveld van 20.00 en 05.00 uur afgesloten voor het verkeer. Ook hier is de omleidingsroute met borden aangegeven.

Meer berichten