Het Aamsveen is een bijzonder stuk natuur. Foto: Ruud Ploeg Fotografie
Het Aamsveen is een bijzonder stuk natuur. Foto: Ruud Ploeg Fotografie

Met verrekijker en laarzen Aamsveen in

Enschede - Benieuwd waar de klokjesgentiaan bloeit en hoe andere bijzondere planten gedijen in het Aamsveen? Ga dinsdag 21 augustus mee op excursie door het Aamsveen. Landschap Overijssel en IVN Enschede organiseren een wandeling door dit unieke hoogveengebied. Met een natuurgids ga je op pad naar de mooiste plekjes. De excursie duurt ongeveer 2 uur.

Tijdens de excursie in het Aamsveen zie en hoor je veel. Als één van de zeldzame hoogveengebieden is het dan ook een bijzonder stukje natuur. Hier vind je afgegraven hoogveen, natte veenbossen, heidevelden, veenputten en schraalgrasland. Planten als de klokjesgentiaan en de blauwe knoop doen het goed. Ook de levendbarende hagedis en het heideblauwtje hebben hier hun plek.

Wat je ook tegenkomt midden in het hoogveen, zijn cirkels met zwerfkeien. Dit zijn de zogenaamde 'kluunplaatsen'. Waarom ze zo heten en wat voor nut ze hebben, ontdek je tijdens de wandeling.

De tocht start om 14.00 uur vanaf de parkeerplaats bij de kruising van de Roodmolenweg, Aamsveenweg en Sagenweg. De bijdrage is 3 euro per persoon, voor kinderen 1,50. Info:

landschapoverijssel.nl

Meer berichten